dijous, 12 de juliol del 2007

Algunes impressions de Nova York


És impressionant la quantitat d'informació que tenim dels Estats Units d'Amèrica, i alhora, quantes coses et sorprenen quan arribes a una ciutat com New York. Els USA estan per tot arreu a les nostres vides barcelonines, molt més que no pas la Xina o la Índia, però tot i així, tenim tòpics i tendim a generalitzar i criticar per sistema. Nova York és, diuen, un oasi als EUA, això no ho hem pogut comprovar, però el què sí que hem vist és una ciutat que no et deixa indiferent, i que alhora té moltes cares.

Evidentment, hem pujat a l'Empire a fer el guiri i vam veure com la llum del sol donava pas a les llums de la ciutat. Hem descobert els parcs, alguns immensos, com el Central Park, on la gent s'hi refugia i esdevenen un veritable lloc d'esbarjo trencant l'asfalt de la ciutat. La Zona Zero també et toca, però no pel solar ple de màquines, sinó pel què s'explica per exemple a l'església del davant. Això sí, enlloc es contextualitza l'atemptat, només es parla de la tragèdia i la unió del poble novayorquès.

El luxe de la 5th Avenue, el Rockefeller's Center, el Moma, el passeig pel Brooklyn Bridge i la cua per un gelat deliciós, els noodles i les birres pel Village, les hamburgueses de debò i boníssimes, una barbacoa el 4 de juliol al parc, conèixer el Soho, Chinatown i el què queda de Littleitaly. Els gratacels d'Uptown i Times Square, malgrat ho hem vist a mil sèries de televisió, et deixen amb la boca oberta. I vaja, segur q ens deixem altres racons.

Això sí, el què t'ajuda més a comprendre un lloc nou és la seva gent. Per això la companyia de la Jodi i l'Oscar ha estat clau, deliciosa! Gràcies, macos!