dilluns, 6 d’agost del 2007

Belize, go slow!


Hi ha un petit país entre Guatemala i Mèxic, tocant al Carib, on l'entorn canvia de cop i és molt diferent que la resta. Belize va ser colònia anglesa fins l'any 81, per això a les monedes encara hi ha la reina i tot s'organitza i funciona amb una lògica diferent de la dels seus països veïns. La densitat de població és de 10 persones per km2, hi ha "mestizos" (els blancs que a guate són els ladinos), hi ha mayes, i la novetat és que aquí hi ha criolls i garifunas. Aquests són els descendents dels esclaus africans que van escapar de l'esclavatge que es feia a Jamaica o Cuba i que van arribar a aquest tros de terra. Els criolls són el resultat de la barreja entre els anglesos i els africans, que parlen un broken english. Els garifunas són sobretot descendents d'africans i diuen que la seva llengua és molt semblant a la que parlen a Ghana o a d'altres zones de l'oest d'Africa. Un entorn nou, i una cultura nova que hem descobert!!

També Belize és un de les meques del submarinisme i l'snorkel, ja que hi ha la segona barrera de corall més gran del món i una geografia molt curiosa que ha generat fenòmens com el mític Blue Hole. Així que a Caye Caulker, una illa més petita que Formentera on només hi ha bicicletes i alguns cotxes elèctrics com els del golf, varem fer 3 dies de panxing, combinant lectura i platja, i un d'esport navegant amb un veler per acostar-nos a les reserves marines, amb mantes, taurons i tortugues.. molt guapo.. Malgrat és una mica més car que els països del costat, Belize és un bon lloc per passar, descansar i visitar..

Ahh, i la llagosta és brutal!

1 comentari:

Eduard Vallory i Subirà ha dit...

Neeens!, quina enveja que em feu! Barcelona fa un calorot del copón però mig plou, o sigui que ni platja ni res, i la tesi que no s'acaba d'acabar... En fi, que sou els putus amos. I per cert, Oscaril.li, enyoro la Formentera de l'any passat... quan tornis en fem una!

petons als dos!